Archief

WADEN

Waden is een theaterconcert vol hartstocht en humor. Het wad en de zee spelen de hoofdrol in een verhaal dat prikkelt, boeit en verstrooit. Fado, folk en chanson wisselen elkaar af als eb en vloed op het wad. Zangeres Ellen Bakker en pianist Sander Stienstra voeren het publiek mee op een muzikale zinnenreis.

De voorstelling is een initiatief van Ellen Bakker. In de noordelijke provincies is zij vooral bekend als zangdocente en korencoach. Als zangeres en actrice heeft ze op vele podia gestaan in binnen- en buitenland, met musicals als Cats en Jesus Christ Superstar en met a-cappella kwintet No Place for Jennifer. Na enkele jaren alleen gecoacht te hebben was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat het wad daarin een rol zou spelen was vanaf het begin duidelijk. De ritmiek van het leven aan het wad is haar grote bron van inspiratie.

Sander Stienstra geeft tegenspel op piano. Hij is als bandleider, componist en arrangeur bekend van diverse Friese iepenloftspullen en de nieuwjaarsrevu van Joure. Ook is hij pianist van het bekende Friese Duo Sá en de band Sá en Oaren. Met zijn droge humor en virtuose pianospel brengt hij het Wad op geheel eigen wijze tot leven.

De regie is in handen van Theun Plantinga, Friese acteur, zanger en regisseur (en oud-leerling van Ellen). Na een reeks succesvolle, landelijke tours met diverse kindermusicals en theaterstukken, was hij in 2012/2013 te zien in zijn eerste soloprogramma ”Grutte Jonge”. Als regisseur drukte hij zijn stempel op diverse theaterproducties, waaronder “Koning van Katoren” van Theater Terra. Hiervoor werd hij onlangs genomineerd voor een musicalaward.

De voorstelling speelde in 2013 en ’14 in de kleine kerken van Friesland en Groningen.

 

Deel dit