2 Comments

 1. Marcel
  19/01/2016 @ 14:52

  Hoi Ellen,

  Mooi advies over ongevraagd advies 🙂 Die behoefte bij zo’n ongevraagd-adviseur aan dat, zoals jij dat zegt, lekkere gevoel dat het geeft, het verrichten van een goede daad, het kweken van karma, het toegeven aan helpersbehoefte of het superieur voelen, heeft denk ik vaak de oorzaak dat men ontevreden of gefrustreerd is over het eigen leven, waarin men eigen problemen niet kan oplossen en zich dus gaat bemoeien met andermans levens. Dat is makkelijker en leidt bovendien (even) af van die eigen problemen/frustraties.
  Daarnaast denk ik dat ook geldingsdrang (dus onzekerheid) een rol speelt.

  Als ik jou was zou ik mij niets aantrekken van zulke mensen…OEPS, nu geef ik zelf ongevraagd advies 😉 Maar zo beginnen zinnen van ongevraagd-adviseur vaak: “Als ik jou was…”, “Kun je niet beter…” of zelfs “Je moet…”
  Met al deze wetenschap kan ik er steeds beter mee omgaan en pas ik mijn negeertaktiek toe 🙂

  Hoop dat je wat hebt aan mijn gevraagde adviezen 😉

  Groetjes, Marcel

  Reply

  • Ellen
   22/01/2016 @ 17:55

   Hoi Marcel,

   Mooie term: negeertaktiek!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...